Verksamheter

Ny månad, ny verklighet

 • Publicerad 02.10.2014 kl. 11:52
 • ”Vi är tre ”Tanter” från Sjundeå … som tänkte komma på besök nu på torsdagen…hoppas vi ryms in?” Man känner äkta arkivglädje efter den frågan – som kom på Facebook härom kvällen. Visst ryms ni, välkomna! Vi är glada över att dagligen ha besök i forskarsalen. (Folk är dessutom i allmänhet så positiva och berömmer arkivet. Det tar vi personligt och blir nöjda.)

  Dessutom beställs artiklar per e-post eller telefon precis som vanligt. Ändå är det många som inleder med en undran om vi ännu håller öppet. Det gör vi alltså, i högsta grad! Men vi lever ännu  i ovissa tider, som framkommit i medierna upprepade gånger, senast visst här.

  Vi grubblar också över journalistikens framtid och våra tankar går till journalisterna, både före detta och nuvarande, vid KSF Media.
  En nedskuren journalistik i de finlandssvenska tidningarna inverkar i förlängningen också på pressarkivet …

  Dock kommer den journalistiska bevakningen på finlandssvenska att behövas och finnas också i framtiden. Och det kommer att behövas de som ser till att det material som produceras också bevakas, bevaras och framför allt hittas även i framtiden. Presstanda finns redan. Presstanda kan fortsätta och utökas.

  20140930
  Avskedskaffet för Jessica Parland-von Essen den 30.9. Hon går vidare mot nya utmaningar. Lycka till, sade vi – bland annat med en specialdesignad musmatta.

  20140912

  Viveka Högnäs-Mellner