Verksamheter

Inplastade

 • Publicerad 30.09.2013 kl. 15:57
 • fönster, renovering, reparationsarbeten,

  plast, damm  (partiklar), kyla

   

  Man kunde sätta etikett på vår arkivtillvaro med begrepp ur de ontologier och ämnesordsregister ( Allso och Allärs) vi använder i vårt dagliga indexeringsarbete. Det gäller alltså de yttre omständigheterna just nu. Vi är ganska fönsterlösa och smått inplastade till följd av ordentligt försenade fönster- och fasadarbeten. Vi hoppas att det hela skall bli klart på några veckor. Fyra till fem, kanske?

  Ovanstående gäller de yttre fysiska ramarna för verksamheten. Vad gäller arkivets utveckling, innehåll och de tjänster vi producerar  har vi verkligen mycket på gång just nu. Nytt gränssnitt. Presstanda. Osv. Men mera om detta följer inom kort, skulle jag tro!

  Hösten är alltid en intensiv period på vårt arkiv, med bland annat många inbokade besök. Studenter  och andra grupper är på kommande i långa banor. Det är jättetrevligt, tycker vi. Forskarna brukar vara som flitigast i oktober-november.

  Vi hoppas att vi trots renoveringen kan hålla öppet så normalt som möjligt. Vi meddelar via webbsidan, Facebook och Twitter om vi är tvungna att stänga för ett tag.

  Viveka Högnäs-Mellner